NL – Space Expo

🇳🇱

Alweer een uitstap, deze keer naar Noordwijk, een gemeente in de Randstad. Hier kan je een permanente tentoonstelling vinden over ruimtevaart. Niet toevallig hier, want enkele honderden meters verder ligt  het ESTEC of beter gezegd het European Space Research and Technology Centre . Dit is het technische en administratieve centrum van de ESA.

Terug naar Space Expo… Naast een introductie over het heelal en haar hemellichamen laat deze tentoonstelling je toe om de ruimte verder te verkennen aan de hand van authentieke voorwerpen (handschoenen, ruimtepakken, onderdelen,… ) en zo verder kennis te maken met ruimtevaart. Daarnaast zijn er ook een aantal replica’s op ware grootte zodat deze van dichterbij kunnen verkend worden.

3.jpg

Enkele van de topstukken: de Soyuz capsule waarmee André Kuipers en 2 metgezellen terugkeerden naar onze aarde. Je staat wel even te kijken als je bedenkt dat deze capsule bijna 200 dagen in de ruimte doorbracht!

Een beetje verder nog een uniek stuk: een Russische spionage satelliet. De grens tussen realiteit en Science Fiction wordt steeds dunner…

Kortom, van alles om te ontdekken. Veel zaken zijn trouwens  ook interactief gemaakt, zodat de kleine medemensen zeker ook aan hun trekken komen!

2.jpg

Leuke uitstap als je in de buurt bent, heel boeiend om te zien en over te dromen.

meer info op de website

One thought on “NL – Space Expo

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: