November in Cotentin – Saint Vaast & Phare de Gatteville

In november gingen op trot in Cotentin maar dat las je al in de vorigeblogs…

Er zijn natuurlijk nog heel wat andere leuke plekjes die een bezoekje waard zijn. Hier zijn er alvast een paar en nee, ditmaal geen musea en niets te maken met de oorlog 😉.

Phare de Gatteville

In het Noordoosten van Cotentin staat een gigantische vuurtoren, de Phare de Gatteville. Beter gezegd, er staan er 2. De oudste is 25 meter hoog en dateert uit de 18de eeuw. De andere is 100 jaar jonger maar wel 3 keer zo hoog.

Het plan was om het gevecht met de bijna 400 treden naar de top aan te gaan en om daar – waarschijnlijk wel buiten adem – te genieten van het fenomenale vergezicht. Helaas zat het weer niet mee. Nee, geen regen, geen wolken maar gewoon te veel wind, als in harder dan 50km per uur. De dame aan het onthaal deelde ons beteuterd mee dat zij met zo een sterke wind onverbiddelijk het slot op de deur moest doen. Safety first, nietwaar… Niets aan te doen.

Niet getreurd. Het weer kan je niet kiezen. Plan A werd dus plan B. En dat plan B werd een wandeling op de bizarre rotsen aan deze kust. ‘Bizar’ want het lijkt één grote, gladde grijs/bruine blok tot in het water.

Eventjes onthaasten dus aan de voet van de vuurtoren(s) met zicht op de gutsende golven en de eindeloze Atlantische oceaan. Ook goed, niet?

 

 

Saint Vaast La Hogue

Saint Vaast La Hogue is nog zo leuk plaatsje. In de herfst/winter kan je het misschien wel wat doods noemen maar dit maakt het misschien wel nog wat aangenamer.

We waren er dan ook niet om te snuisteren in de winkeltjes maar om eventjes te wandelen naar de site van Vauban. Bij laag water kan je van hieruit zelfs te voet naar het eiland Tatihou stappen.

Beetje een mini-Mont Saint Michel, met dat verschil dat er geen abdij op Tatihou staat.

 

 

Met deze laatste 2 uitsmijters, hebben we jullie met veel plezier meegenomen op onze ontdekkingstocht op Cotentin.

Het is en blijft een heel interessante streek in Frankrijk, rijk aan geschiedenis en een prachtige natuur.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: