Op zoek naar de mug – Tropisch Instituut Antwerpen – Dag van de Wetenschap

20181125_1440277930245215628940430.jpg

Aanstekelijke Frank

In het weerbericht op de radio deze week hoorden we Frank Deboosere ongegeneerd aankondigen dat het op zondag slecht weer zou zijn, maar dat het die dag ook net de dag van de wetenschap is. Slimme zet natuurlijk van Frank.

Zijn woorden zinderden nog na toen we op zondagmorgen uitzochten waar we naartoe zouden gaan.

Dag van de Wetenschap

De dag van de wetenschap is ondertussen een vaste waarde geworden. Dat we ‘iets’ uit hun aanbod zouden nemen, lag heel snel vast. Maar wat…

Kiezen tussen een bezoekje dichtbij op bekend en gekend terrein of iets gaan ontdekken op een locatie waar je anders niet binnen kan…

Instituut Tropische Geneeskunde

Onze nieuwsgierigheid heeft de bovenhand gehaald.

En zo reden we op een miezerige en koude zondagmiddag richting Antwerpen. In het Tropisch Instituut zouden we iets meer over De Mug te weten komen.

We zouden dus  IN het Tropisch Instituut kunnen. Doen dus. De gebouwen hebben al altijd iets fascinerends gehad. Helaas (tuurlijk wel begrijpelijk want je wilt geen potje met Ebola omverstoten…) zijn de gebouwen niet voor het publiek toegankelijk.

Maar nu dus eventjes wel; minstens een deeltje ervan.

De Mug

Bij de hartelijke ontvangst kregen de kinderen meteen een heuse opdracht. Ze moesten op zoek gaan naar wie de beruchte mug op het in hun handen gestopte kaartje wel was.

Het bleek al snel de tropische – en tot dan voor ons onbekende – tijgermug te zijn.

Tijdens het bezoek vertelden enthousiaste onderzoekers over deze beruchte mug.

 

Zo mochten de kinderen de mug beter leren kennen en er zelfs eens door een microscoop naar kijken. In de tuin gingen ze op zoek naar de broedplaatsen ervan en werd uiteengezet hoe en waar deze wetenschappers de muggen proberen te vangen.

 

Het was een kleine maar heel interessante expositie.

Helaas stond onze G. wat later een beetje ontgoocheld terug op de straatstenen. Hij had gehoopt dat hij hier de ultieme oplossing zou krijgen om voor eens en voor altijd van die vervelende muggenbeten verlost te zijn.

G. zal nooit vriendje worden met de muggen, dat staat vast.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: