Over die keer in Milaan #roadtripsummer2019

NEXT STOP PLEASE

‘Goede wijn behoeft geen krans‘ en we dachten dat het met Milaan ook zo zou zijn.

Milaan was onze voorlaatste stop op onze #summerroadtrip2019 en – eerlijk gezegd – hadden we toch hoge verwachtingen. Benieuwd dus of deze ingelost konden worden.

MILAAN = MODE

Jaja, inderdaad, het is juist. Milaan is mode en mode is (onder andere) Milaan. Wat zouden wij, gezin van 4 XY-chromosomen (en 1 XX’je), voor wie de laatste modetrends een ver van hun bed-show zijn, in deze mode-stad doen? Wel simpel, we zouden op zoek gaan naar hetgeen deze stad buiten de Versaces, Prada’s of de Armani’s nog te bieden heeft.

 

FIRST IMPRESSION

We gaan er niet flauw over doen. We gaan dus meteen met de deur in huis vallen. Milaan zit (nog) niet in ons hart.

Toegegeven, dit ligt niet aan het feit dat deze stad geen imposante stadspaleizen, geen verrassende overblijfsels uit het Romeinse Imperium, geen majestueuze galerij, of geen belachelijk pompeus prachtige kathedraal heeft, want dát heeft de stad allemaal.

Nee, het is veeleer de sfeer onder de toeristen die ons wat tegen de borst stootte. We kunnen veel aan en verdraagzaam zijn we ook wel. Waar we echter de kriebels van kregen, is het feit dat we letterlijk elke 5 minuten een por krijgen van een of andere IG-model die met getuite lippen dé perfecte foto voor IG wil schieten en hiervoor geen graat ziet in het bewandelen van omheinde plantsoenen of andere voor normale mensen niet toegankelijke plekjes. En dit allemaal zonder niet de minste interesse te tonen in datgene wat op de achtergrond van hun foto staat. We worden misschien oud (please say ‘no’…), maar dit is niet aan ons besteed…

Maar genoeg daarover. ….. want die prachtige imposante stadspaleizen, die verrassende overblijfsels uit het Romeinse Imperium, die majestueuze gallerij Galleria Vittorio Emanuele II, en die belachelijk pompeuze maar prachtige kathedraal (de Duomo) die hebben we natuurlijk écht wel gezien ! De foto’s zeggen genoeg.

 

 

Na deze eerste dag in Milaan, beslisten we om niet nog een dag de stad in te trekken maar naar Bergamo te trekken; maar daarover later meer.

Bij het zien van deze foto’s lijkt het toch of we Milaan nog een tweede kans moeten geven. Ja, dat zullen we doen, op een dag. Maar eerst de rest van Italië !

Als we teruggaan, wat moet er dan zeker op onze bucketlist staan?


Waar verbleven we?

We verbleven in een hotel aan de rand van de stad . Het wordt gecatalogeerd onder ‘autohotel’, maar dat is gewoon omdat je de auto bij sommige kamers tot aan de deur kan rijden.

Doet er eigenlijk allemaal niet toe. De belangrijkste elementen waren voorhanden, twee ruime verbonden kamers, heerlijk ontbijt, een zwembad en een überhartelijke staff !


Aanrader of niet?

Milaan is een walhalla voor de mode-liefhebber, te wandelen en om een hapje te eten. Leuke stad om in te vertoeven en om the Italian way of life te bewonderen….

Ciao bella!

Previous: #roadtripsummer2019; First Impressions; When in Munich; When in Salzburg; Sarajevo – deel 1; Sarajevo – deel 2; When in Ljubljana
Next: Bergamo*
in dezelfde roadtrip: Dijon *

(*die komen er nog aan)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: