FR – Louvre

‘Paris sera toujours Paris‘ klinkt het bekend in de oren.

Wat gaan we graag naar de lichtstad !

Bij het binnenrijden van Parijs worden we steevast begroet door de Sacré-Coeur om daarna door de typisch Parijse straten naar onze vaste parking aan Place de la Concorde te rijden.

Bij ons eerste bezoek aan Parijs jaren geleden, dachten we nog het lumineuze idee te hebben om buiten de stad te parkeren om daarna al wandelend en met het openbaar vervoer onze verkenning verder te zetten. Het besef dat je zo vele uren en veel energie kwijtspeelt, deed ons al snel beslissen om voluit te gaan voor ‘onze’ parking.

2016-11-11 18.30.41

Alleen al de snoet van de kinderen zien wanneer ze – eenmaal bovengronds – onmiddellijk het reuzenrad kunnen bewonderen, maar óók tegelijkertijd de koepel van Hôtel des Invalides, de Obelisk en natuurlijk ook de Eifeltoren; voor minder doen we het niet.

Deze keer wat het Louvre aan de beurt.

De jongste spruit werd 7 en wilde al lang eens de Mona Lisa in het echt zien; en zo geschiedde.

Een gouden raad voor dit museum: koop je ticket online ! Dit bespaart je veel verloren uren in de wachtrij…

Het Louvre blijft een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Het verhaal van haar geschiedenis komt natuurlijk niet aan bod tijdens een bezoekje, maar is zeker de moeite en doet je beseffen op welke historische plaats je daar toch maar staat.

Van kasteel tot onderkomen voor de Schatkist tot het hedendaagse kunstmuseum. De inhoud ervan hebben we voornamelijk te danken aan Napoleon; de huidige architecturale inrichting, zowel binnen als buiten, vooral aan Mitterand; waarvoor dank.

Vanaf de eerste passen in het gebouw word je overweldigd door de indrukwekkende architectuur.

2017-12-29 13.04.23

En dan heb je nog geen enkel kunstwerk gezien.

Ondanks het feit dat er geen Nederlandstalige audiogidsen (wat bij ons steeds bonuspunten verdient) zijn, hebben de kinderen zich geen seconde verveeld.

Ze struinden langs de Venus van Milo, de Niké van Somathrake, de Mona Lisa (uiteraard), maar ook de Bruiloft van Kana, de Moord op Marat, Het Vlot van Medusa, enzovoort enzovoort enzovoort.

2017-12-29-13-52-54.jpg

2017-12-29 15.48.32

Geef jezelf af en toe eens 5 minuten de tijd om alles in je op te nemen, de kunst, de sfeer, de geschiedenis, en ja zelfs de drukte…

2017-12-29-14-01-22.jpg

Dwaal doelloos rond in de rustigere gangen en zalen van het Louvre en je vindt tal van bekend en onbekende meesterwerken.

Les gôuts et les couleurs, il ne faut pas disputer… maar wij waren het er na afloop over eens dat Magdalena Bay van Biard die dag onze favoriet was.

2017-12-29 15.38.07

Het Louvre, daar zien ze ons nog terug !

http://www.louvre.fr

 

One thought on “FR – Louvre

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: