Samenwerken is de boodschap op Transfo Circuit – Zwevegem

Samenwerken is de boodschap op Transfo Circuit – Zwevegem


Oude sites – nieuwe verhalen

Plekken zoals de oude en verweerde site van de oorspronkelijk begin 20ste eeuwse elektriciteitscentrale Transfo in Zwevegem, hebben bij ons zeker een streepje voor. Oud, verweerd, versleten, gehavend, een site met een bijzonder verhaal, een ontegensprekelijk boeiende geschiedenis, een beschermd uitzicht, een reconversie, een verrassende nieuwe bestemming, een plek zelfs waar onze tieners wel al eens een vakantiekampje genoten; dat alles is deze Transfo site.

 


Bubble – qualitytime

Sinds kort kan je er met je bubble iets nieuws samen doen. Tof. Klonk aanlokkelijk; zo aanlokkelijk dat we onmiddellijk een plekje reserveerden voor het ‘Transfo Circuit’.

En dat ‘circuit’, kan je best letterlijk nemen. Oenanthe, je weet wel, die van de avontuurlijke vakantiekampen, heeft op Transfo een toer uitgestippeld waarbij je niet alleen in onbekende hoekjes en kantjes van de site geraakt, maar waarbij je ook in anders niet toegankelijke gebouwen binnen kan kijken. Dikke bonuspunten dus. Oh ja, en ondertussen moet je samen allerlei leuke opdrachten oplossen.

 


Hoe gaat het in het werk? 

Nee, hier gaan we natuurlijk niet verklappen wat je allemaal te wachten staat. Nope. Nope. Nope.

Wat we wel kunnen zeggen, is dat je een uurtje voor aanvang van je eigen tijdslot de eerste code per email krijgt toegestuurd. Met die code kan het slot van het locomotiefgebouw geopend worden. En daar begint het avontuur waarbij enkel samenwerken je naar de volgende opdracht zal leiden. Het is dus een soort Outdoor-Escape-route. Heel leuk.

Inderdaad, je geraakt binnen met die ene code. Geen gedoe, geen aanmelding, geen inschrijving, geen kaartjes kopen. Eigenlijk best wel raar dat je nergens iemand van de organisatie tegenkomt. Maar voor ons was dat niet nodig. Volledig corona-proof want maskertje moet binnen aan én de ontsmettingsgel staat je overal op te wachten.

Meer info over Transfo Circuit, vind je hier op hun site. Kort gezegd, na reserveren en het betalen van 40 EUR kan je met 2 tot 6 bubble-vriendjes 1,5 à 2 u plezier beleven. Goede deal toch?

Toch nog een opmerking: aangezien iedereen echt wel moet samenwerken om er een leuke tijd te hebben, lijkt het ons aangewezen dat de kinderen toch zeker al acht kaarsjes uitgeblazen hebben 😉

 


oh ja , de brug niet vergeten!

O ja, en als je toch op de site bent, geef dan gerust je ogen de kost. Vergeet zeker niet eens te gaan kijken naar de nieuwe houten brug van de Brusselse kunstenaar Adrien Tirtiaux die dit jaar in het kader van Contrei Live werd geplaatst.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: