The Outsider – The 7 summits in Oudenaarde – het ideale avontuur voor tieners!

The Outsider – The 7 summits in Oudenaarde – het ideale avontuur voor tieners!


Tieners uit de zetel !

Hoe krijg je een tiener uit zijn zetel? Best makkelijk! Beloof hem/haar een dag vol avontuur en de teenager springt gegarandeerd uit zijn luie zetel (of van achter zijn bureau 🙂 )

Dus toen we een dagje The Outsider aan onze gastjes voorstelden, waren ze laaiend enthousiast om op pad te gaan. En ‘laaiend enthousiast‘ was misschien zelfs nog een understatement.

We kennen The Outsider natuurlijk al van ons avontuur een klein jaar geleden in Aalst. Nu trokken we naar hun bakermat in Oudenaarde waar The Outsider in het prachtige natuurdomein van 40 hectare aan de Donkvijver zit.

The Outsider noemt in Oudenaarde eigenlijk ‘The 7 Summits‘ waarmee verwezen wordt naar de hoeveelheid aan topattracties die oorspronkelijk op deze locatie aangeboden worden. Het zijn er al lang geen zeven meer, maar veel maar: een cableparcours, pedaloën, kajakken, lasershooten, een escaperoom, een blotevoetenparcours, speleo,…. noem maar op…

Wij pikten er de klimtoren en het moerasparcours uit en we kozen om eens te gaan suppen.


welke coole summits kozen wij?

. de klimtoren .

De klimtoren bij The Outsider is eigenlijk een gigantische zeshoek met drie verdiepingen vol uitdagende touwen, planken, banden, ladders,… om van de ene kant naar de andere te klauteren. Van op de grond ziet deze klimtoren er, eigenlijk best makkelijk uit. Wat kan er nu ook moeilijk zijn om over een houten plank of door een band van de ene naar de andere kant te klimmen? Better think twice! We geven het je op een blaadje, hoe hoger je gaat, hoe meer de bibber in je knieën komt en hoe blijer diegene met hoogtevrees heeft dat iemand de foto’s moet nemen.

De klimtoren makkelijk? Niets van…. chapeau voor de jeugd die zich niets van hun bibberende mama aangetrokken heeft en de tijd van hun leven hadden.

***

. moerasparcours .

Vanop het centrale plein konden we onmiddellijk al een glimp opvangen van het moerasparcours. Iedereen zou alvast samen door het eerste deel moeten. Er is geen excuus mogelijk 😉 . Van de ene houten plank naar de andere houten balk of steunpunt… elkaar helpen en rustig blijven is de boodschap. Eenmaal het eerste deel voorbij, doemt er onmiddellijk een gigantisch terrein op waarbij de ene uitdaging na de andere volgt. Met droge voeten het eind bereiken, bleek al snel een bijzonder moeilijke opgave. Neem alvast volgende tip ter harte… leg een reserve tenue’tje in de wagen… #thankuslater.

***

. suppen .

Voor het suppen trokken we richting de Donkvijvers. Nog nooit gehoord van ‘suppen’? Wel, suppen is de afkorting van ‘stand-up-paddling‘, en dat mag je letterlijk nemen. Je staat recht op een groot, stevig en bijzonder stabiel board en je peddelt je vooruit. En ja,… ook al liggend en zittend genoten de jongens van hun sup-momentje ! Heerlijk!


Wat vonden de tieners van The Outsider?

Eigenlijk moet die vraag niet gesteld worden. The Outsiders is echt een ideale plek waar tieners hun overtollige puber-energie kwijt kunnen 😉 .


Praktisch over The Outsider Oudenaarde

💰: de prijs hangt natuurlijk af van welke en hoeveel activiteiten je kiest.

📍: Donkstraat 50, Oudenaarde

🅿️: Parkeren kan je gratis op de parking.

📆: The Outsider is op woensdag en in het weekend op. In de zomervakantie is the Outsider elke dag open!

🍵: Er zijn verschillende leuke plekjes om iets te eten en te drinken. Je kan er zelfs een vlot afhuren om op het water een hapje en drankje te nuttigen

🔎: meer info vind je op de website van The Outsider – klik hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: