UK – Londen – British Museum

🇬🇧

Sinds 2002 zijn de Britse nationale musea gewoonweg gratis, onvoorstelbaar !

En laat nu net het befaamde British Museum in Londen er zo een zijn.

Voor je de site op kan, moet er wel wat aangeschoven worden aan de security. Lang duurde dat niet voor ons; we werden vriendelijk gezocht de zogenaamde fast lane te gebruiken. De reden waarom, is ons niet echt duidelijk maar waarschijnlijk komt het doordat we met 3 kinderen stonden aan te schuiven er wel voor wat tussen.

Nu, wat er ook van zij, we waren super snel binnen en dat telt !

3

De Queen Elisabeth II Great Court, het grootste overdekte plein van Europa, is simpelweg indrukwekkend. Lang bleven we er niet rondhangen want het is er veel te druk. Nu, geen paniek, het museum is groot genoeg – en dat is nog maar een understatement – om in rond te dwalen. Al moeten we wel zeggen dat het publiek er niet minder talrijk op werd. Dit is natuurlijk niet meer dan normaal voor een museum waar topstukken gratis en van zeer dichtbij te bewonderen zijn.

1

Het is misschien niet van onze gewoonte, maar toch trotseerden we de drukte en stonden we plots voor de échte steen van Rosetta of de Elgin Marbles van het Pantheon en of dat we content waren !! Of deze topstukken niet gewoon terug in hun land van oorsprong moesten hangen want uiteindelijk zijn ze niet vrijwillig aan de UK gegeven, remember, lieten we eventjes niet aan ons hart komen.

 

 

British Museum

 

 

 

 

 

 

One thought on “UK – Londen – British Museum

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: