Urbanus blijft zichzelf trouw – ook in deze film !

Première

Of je ons kan straffen met eens naar de film te gaan. Wat dacht je?? Nee toch. Onmogelijk.

Niet alleen worden hier alle mogelijke boeken, tijdschriften of strips verslonden; ook films gaan vlotjes naar binnen. Meer en meer komen zelfs de klassiekers aan bod. Star Wars: rats van buiten; Harry Potter: yep; de Marvel-film: sure sure; …

Maar een animatiefilm… die gaat er ook nog altijd in. En als het dan nog een van Vlaamse bodem is én we naar de première mogen.. tja… wie zijn wij dan om niet te gaan.

 

De held in salopette

We konden dus naar de première van de eerste film van Urbanus.

2019-02-24 14.00.49

2019-02-24 14.31.00

Voor de kinderen was het de eerste keer dat zij de fameuze ‘rode loper’ in het echt meemaakten. Gewoon eens leuk om te zien. 

Wij kenden Urbanus natuurlijk uit onze eigen jeugdjaren (long long time ago) van de madammen met nen bontjas of van de film Coco Flanel. Voor de kinderen was het tot nu een papieren held uit strips; maar daarom niet minder een held. En om die held dan nu in het echt te zien, dat vonden zij bijzonder fijn.

 

De film.

De film doet de reputatie van Urbanus geen oneer aan. Hier en daar een schunnig woord of een dubbelzinnige boodschap en personages met aangebrande namen,… daar kan je donder op zeggen. Het zou Urbanus niet geweest zijn, als die er niet in gezeten zouden hebben.

Het verhaal over de vuilnisbelt is er zo over, dat het er eigenlijk niet meer toe doet dat het niet echt kan zijn.

2019-02-24 15.51.27

 

Moet je naar de film gaan kijken?

Wel, alleen al het feit dat het de eerste animatiefilm is van Urbanus en Urbanus al zo lang in de showbizz mee draait en het een film van eigen bodem is,  zou voldoende moeten zijn om eens te gaan kijken.

 

Is hij voor iedereen?

We denken van niet. Té kleine kinderen hebben er waarschijnlijk maar weinig. Oh ja, het helpt ook als je al enkele strips van Urbanus doorbladerd hebt en je je de stijl van Urbanus wat eigen hebt gemaakt. Het blijft natuurlijk de typische Urbanus-stijl.

Zo zit je ineens in het verhaal.

 

Wat vonden de kinderen ervan?

Die vonden het een bangelijke film. En het hele gebeuren van de première, Urbanus in real life zien, een high five met hem kunnen doen,… de film kunnen zien voordat hij echt in de zaal is… dat vonden ze de max.

 

2019-02-24 15.56.49

 

De cirkel is dus rond, tuurlijk kan je ons niet straffen met een filmpje !

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: