UTRECHT – Nijntje en zo veel meer !

Op de bots naar Utrecht

We zijn al her en der in Nederland geweest: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Breda, Delft, noem maar op, tot het übergemoedelijke Middelburg en Domburg en Vlissingen , heerlijk allemaal.

Maar in Utrecht waren we nog niet geweest en dat werd tijd. Utrecht is uiteindelijk niet minder dan de vierde grootste stad van onze noorderburen…

We hadden deze keer niets voorbereid. We wisten dus niet wat we er te zien zouden krijgen maar besloten om er op de bots naartoe te rijden en ons te laten verrassen door het onbekende. Simple comme bonjour.

En of we het naar onze zin hadden…

Utrecht leent zich echt wel uitstekend voor een daguitstap. Het ligt op amper iets meer dan 2 uurtjes rijden van Kortrijk. Niet zo heel ver dus … al is afstand natuurlijk relatief.

 

Parkeren

We wilden eigenlijk parkeren in de parking van de Bijenkorf maar kwamen uiteindelijk terecht in een parking niet ver ervandaan. Waren we verkeerd gereden? mogelijk ? ! 😉 geven we dat toe? No way. Never .

Maar zoals ze zeggen: elk nadeel, heeft zijn voordeel… we reden de talloze verdiepingen in de parking naar boven en kwamen tot onze verbazing in openlucht terecht waar we getrakteerd werden op een eerste zicht op de stad. Nice !

 

Op trot

Zoals gezegd, hebben we ons laten leiden door het toeval. Dit keer geen museum of monument, al twijfelden we wel om toch nog eens naar het belgenmonument in Amersfoort te rijden, maar wijselijk besloten we dit voor een andere keer te houden.

Het moet gezegd, Utrecht is een prachtige stad: Kronkelende steegjes, feeërieke lager gelegen grachten, terrassen op de bakstenen kaaien, inspirerende originele winkeltjes, heel mooie graffiti, gedurfde moderne architectuur perfect naast de vele trapgevels uit de tijd van weleer, en natuurlijk het Nijntjesplein en het Nijntjesverkeerslicht, en… 2 indrukwekkende boekenwinkels. Daar moet je zeker eens binnenwippen!

Utrecht… de stad van Nijntje…? Ja, maar ook van zoveel meer!

Foto’s zeggen soms zo veel meer dan hele paragrafen tekst… kijk gewoon zelf.

 

Innerlijke mens

En niet onbelangrijk: De innerlijke mens komt zeker niets te kort in deze prachtige stad ! Niet alleen is er keuze te over in de binnenstad. Maar ga zeker ook eens in het prachtige station want daar vind je nog enkele speciallekes ! En ja, het heeft gesmaakt !

 

Weetjes

Scroll verder tot onder de foto’s want daar staan nog enkele weetjes over Utrecht die je waarschijnlijk nog niet wist…

 

Wist je trouwens dat

Utrecht:

 • ooit enkele maanden de hoofdstad van Nederland; al was dat wel in 1808… Eventjes geleden, maar toch ?
 • het grootste station van Nederland heeft ?
 • er toch enkele sporen ontbreken in het station ? je moet maar eens kijken !
 • is verkozen tot mooiste grachtenstad van Europa ?
 • er 2 maal per dag een bierboot via de grachten de horeca bevoorraad van… bier natuurlijk ?
 • de grootste fietsenstalling ter wereld (!) in deze stad te vinden is ?
 • er hier en daar een fietsbel tussen de straatstenen te vinden is ?
 • de stalen platen her en der verwijzen naar de muur rondom een Romeinse legerbasis ?

Welke Nederlandse stad moeten we zeker eens bezoeken? Laat zeker je ultieme tip in de comments na…

2 thoughts on “UTRECHT – Nijntje en zo veel meer !

 1. Het Nijntjesmuseum is echter echt echt wel een aanrader als je nog peuters in huis hebt. een museum op maat van peuters, waar vind je dat? Daar dus.

  Zeg staan jullie op die foto nu op het punt een plastic flesje naar de plastic walvis te gooien? Nee eh.

  1. geen peuters meer in huis, dus geen Nijntje gedaan. 😉 . En die plastic fles… die werd niet in het water gegooid maar belandde – na een ommetje op het hoofd van de broer – flink in de vuilnisbak.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: