We zochten en vonden een stukje rustig Brugge – zalige avondwandeling

We zochten en vonden een stukje rustig Brugge! Zalige avondwandeling.

Brugge druk? Dat kan. Maar niet als je in de juiste straten gaat wandelen. En net dat deden we deze week op een zwoele zomeravond.

Niemand krijgt ons zo zot om tijdens een hittegolf in het heetst van de dag op wandel te trekken. En al zeker niet voor een stadswandeling.

Het was dus pas nadat de temperatuur weer aan het zakken was (alhoewel) dat we besloten om toch nog eens ‘ons kot’ te verlaten om een nieuw stukje van ons land te verkennen.

Ons oog was gevallen op een wandeling in onze provinciehoofdstad die er veelbelovend uitzag. Alleen de titel al ‘Slenteren door het stille Brugge‘; geen mens die die niet wil aan het einde van een bloedhete dag.


We maakten de lus

Het is misschien wat onverwacht maar de wandeling is geen lus. Niet dan dat een probleem was want het voorgestelde begin – en eindpunt liggen zo dicht bij elkaar dat we er zelf een lus van maakten.

Durvers als we zijn ( 😉 ) parkeerden we onze wagen aan de Dampoort (inderdaad, niet enkel Gent heeft een Dampoort!) om daar in de wandelroute in te pikken. We kozen dus een ander beginpunt. Allemaal geen probleem.


Sint-Annawijk

De wandeling loodste ons door de onbekende Sint-Annawijk in het noordoosten van de stad. Eerlijk waar, het is een prachtige wijk om door te laveren: smalle straten en met kasseien geplaveide steegjes geflankeerd aan beide kanten met typische Brugse arbeiderswoningen – schouder aan schouder. Soms maakten de eenvoudige werkmanshuizen plaats voor statige herenhuizen maar op geen moment raakte het typisch Brugse karakter van de huizen verloren. En dan die bruggen…  Wat zou een wandeling in Brugge zijn zonder dat je meermaals over bruggetjes dient te gaan. Dus ja – we hebben ze wel niet geteld – maar verschillende keren passeerde het water van de reien onder onze voeten.


Verrassing

Aan het eind van onze tocht door de Hanzestad kwamen we nog iets tegen waarvan we nooit gedacht hadden dat in de binnenstad te zien. We passeerden namelijk niet minder dan 4 molens… zot, echt zot! Blijkbaar kan je die ook bezoeken maar op het avondlijke uur dat wij er kwamen, waren ze (natuurlijk) niet open.

Mochten we tijdens de dag de wandeling gemaakt hebben, dan waren we beslist eens in het Kantmuseum, het museum voor de volkskunde, het Adornesdomein of het Gezellemuseum binnengesprongen. Die liggen allemaal op de wandeling. De kans is dus heel groot dat een volgend bezoek aan Brugge terug richting die heerlijk rustige Sint-Annawijk gaan om toch nog een van die musea te bezoeken. Stay tuned dus 😉

2 thoughts on “We zochten en vonden een stukje rustig Brugge – zalige avondwandeling

  1. Leuk dat je zo eens de minder gekende plekjes van Brugge in de verf zet. Ik ben er geboren en getogen en heb er ook al vaak over geblogd. Wel bizar dat je geen idee had dat er molens in Brugge staan…:-)

    1. tja… zo zie je maar dat je niet alles kan weten. Maar we zijn blij dat dit gat in onze cultuur opgevuld is. En eigenlijk is het leuk om niet alles te weten, zo kan je nog verrast worden 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: