Wandelen in de Oudste, de Stoutste en de Wijste – Ninove dus!

Wandelen in de Oudste, de Stoutste en de Wijste – Ninove dus!


De Hoe-vraag

Hoe komt het dat we ergens naartoe gaan? Hoe heb je die locatie nu weer gevonden? Hoe is die ene of die andere plaats op jullie radar gekomen?

Die vraag krijgen we wel meer dan geregeld. Het is een eenvoudige en logische vraag, maar het antwoord is vaak niet in één enkele zin te vatten.

Niet altijd. Maar soms dus wel. Zoals die keer dat we naar de streek van Ninove gingen. Ninove wat? Is er in die Oost-Vlaamse stad dat iets te zien? Iets te beleven? Right.


Ninove

Het is allemaal de ‘schuld’ van de Containercup (je weet wel dat hilarisch, bijzonder origineel, bangelijk simpel qua concept, en ondertussen internationaal gelauwerd corona-product) en meer bepaald medepresentator Wesley Sonck. Door zijn bevlogen en niet te negeren enthousiasme telkens wanneer het over zijn hometown ging, kwam een bezoekje aan De Oudste, de Stoutste en de Wijste (Ninove dus) op de whishlist van de tieners. Zo simpel kan het leven soms zijn.

En is er nu iets te zien, daar in Ninove? Jawel hoor.


Oerbos

We gingen hiervoor naar de prachtige Neigembossen. Wist je dat die bossen, net als het Zoniënwoud, uit de tijd van de Romeinen dateren? Een overblijfsel van het oude Kolenwoud, een gigantisch bos dat van de oevers van de Rijn uitstrekte tot de Moezel en de Noordzee. En mocht je het je afvragen… de naam Kolenwoud komt warempel uit de oorlogsdagboeken van die opper-romein, Julius Caesar en verwijst naar een dichtbegroeide bos waar houtskool ontgonnen werd. Zo simpel dus.


Allemaal paadjes

Wij gingen vooral op zoek naar de knuppelpaden en het bijzondere houten wandelpad. We zochten en we vonden. Niet alleen de paden natuurlijk maar ook een prachtig stukje groen.

Een dikke vette aanrader.

En zonder Wesley Sonck waren we waarschijnlijk nooit op het idee gekomen om richting Ninove te gaan.


Bijnaam

En euch… dat van De oudste, de Stoutste en de Wijste, dat is dus de bijnaam van Ninove.

De “oudste” omdat de naam Ninove sterk lijkt op die van de Assyrische en Bijbelse stad Ninive. De “stoutste” omdat ze de aanvallende Aalstenaars met open poorten te lijf ging (de stadslegende dus) en de “wijste” omdat het een der enige steden was die geen stadsnar had of betaalde. Ook leuk om te weten toch!?

En schoon dat dat daar is, zeg nu zelf. 

 

Heb jij ook zo een leuk plekje op een vreemde manier leren kennen? 

3 thoughts on “Wandelen in de Oudste, de Stoutste en de Wijste – Ninove dus!

  1. Moh nooit geweten dat er in Ninove zo een leuk bos is 🙂 Ga ik samen met Tuur eens bezoeken, want wij wonen totaal niet ver van Ninove. Thx voor de tip!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: