Wandelen in onze achtertuin – Bulskampveld

Ok, ok. ‘Achtertuin’ is misschien een beetje overdreven, maar de prachtige en rustgevende natuur van Bulskampveld ligt echt niet ver van onze achterdeur…

Bovendien is dit natuurgebied – althans voor de enige dame in huis – pure nostalgie. Bulskampveld is gewoon een van die gebieden waar er in de herfst wel eens naartoe gespurt werd om nog snel wat bladeren voor het obligate herfststuk voor school te verzamelen.

Als de vraag van Westtoer dan komt of we geen zin hebben om met hun wandelreporter Marijn Follebout, enkele nieuwe – door Brugs Ommeland uitgetekende – wandellussen te verkennen, zeggen we natuurlijk geen nee. En we hebben het ons niet beklaagd.

Het zouden 2 expedities vol spelprikkels worden met in het midden een ijsje om ons energieniveau terug op te krikken.

Voor de eerste wandeling van 2.5 km gingen we naar het Sint Pietersveld – de Gulke Putten in Wingene. Hoe de wandeling te starten en volgen? Heel eenvoudig ! Volg gewoon de bordjes met de stier. Logisch symbool want ‘Bulskampveld’ is het veld waar de bulls, dus de stieren, graasden.

 

“De benen zijn de wielen van de creativiteit.” – Albert Einstein

 

2,5 km lijkt misschien niet ver (en dat is het ook niet echt, we moeten eerlijk zijn 😉 ) maar met de kinderen mee, doe je er toch wel een eindje over. En nee, niet omdat ze slenteren of treuzelen maar wel omdat zij (en – we moeten toegeven – ook wij) op verschillende plaatsen uitgenodigd worden om te klimmen of te klauteren, om kikkers, pissebedden of miertjes te zoeken, om een vossenhol te ontdekken of om als een hazelworm door de opgeschoten grassen te kruipen. Tot onze verrassing vinden we tijdens deze wandeling een heuse vijver met een uitnodigend bootje. 

Het ijsje bij Smart-ijs was dan ook meer dan verdiend.

Eenmaal het energiepeil terug opgevijzeld was, waren we klaar om richting Kruiskerke te gaan om daar in het 35 ha grote Parochieveld ook op expeditie te trekken. Ook hier was er aan klimmen, klauteren en evenwichtsoefeningen geen gebrek. De kinderen konden zich opnieuw ten volle uitleven !

De meningen waren unaniem. Het zijn heel toffe wandellussen in een prachtig bos: lange sprookjesachtige dreven, hier en daar zompige bospaden, waterpoelen met talloze kikkervisjes en … heel veel zuurstof in de lucht !

Ook al waren de bossen rond Wingene voor ons geen onbekend terrein, we leerden er alvast op een andere manier naar kijken. Super dus !

Kortom, het Bulskampveld is een ideale plek om even aan de dagelijkse stress of sleur te ontsnappen…. zeker nu de indian summer eraan komt.

 

Meer informatie kan je vinden op de site van Westtoer.

Wij beleefden alvast een heel fijne ontspannende namiddag en kunnen dit alleen maar aan iedereen aanraden.

 

*Ere wie ere toekomt.

Het was Westtoer die ons op het idee bracht om deze wandelingen te leren kennen. Kijk maar eens op hun website. Er zijn heel leuke wandel – en fietstochten te vinden.

Het wat Marijn Follebout die ons allerhande leuke kleine en grote weetjes over de locatie meegaf. Volgens onze gids kunnen er zelfs ’s morgens vroeg wilde dieren gespot worden…   

Tenslotte werd de namiddag nóg leuker door het immer toffe gezelschap van familie Vdb! Waarvoor dank.

** we gingen al eens die richting uit en maakten toen kennis met de Vorte Bossen.

 

3 thoughts on “Wandelen in onze achtertuin – Bulskampveld

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: