Wij gingen lego kijken in de indrukwekkende handelsbeurs van Antwerpen!

Wij gingen lego kijken in de indrukwekkende handelsbeurs van Antwerpen!


Lego doet het altijd

 

Met een doos Lego kan je hier in huis eigenlijk niet veel verkeerd doen. Integendeel, met al die Lego-fans in huis is het een evidentie dat programma’s als Legomaster hier wel een zekere fascinatie gevolgd worden.

Geen enkele gelegenheid om Lego-constructies van dichtbij te bewonderen, wordt naast ons neergelegd. Aha, er zijn nog zekerheden in het leven, nietwaar.

Vandaar dat we laatst naar Antwerpen trokken om er de legocreaties in de gerenoveerde handelsbeurs te gaan bewonderen.


Architecturaal pareltje 

Alleen al die locatie! Toegegeven, je moet de Handelsbeurs wel weten liggen. Geprankt pal in het stadscentrum van Antwerpen aan eind van de doodlopende Twaalfmaandenstraat… daar moet je zijn. Eenmaal gevonden, is het bijzonder moeilijk om niet onder de indruk te zijn van de puike renovatie. Al die details, dat lichtspel, die kleuren.. Fenomenaal mooi. Je moet maar eens goed kijken, geen twee pilaren hebben dezelfde versiering. Een titanenwerk. O ja, en die Handelsbeurs was eigenlijk de moeder van alle beurzen. Letterlijk dan wel. Naar het voorbeeld van deze beurs werd elke andere beurs opgericht.

 


Op naar de lego

Maar wij kwamen dus voor de Lego.

We waren eigenlijk best wel verrast door wat we te zien kregen. Op weg er naartoe hadden de tieners al gefantaseerd over welke lego-werelden ze te zien zouden krijgen. Tot hun verbazing was het grootste deel van de expo helemaal geen Lego-werelden die er getoond werden maar wel de bekende creaties gebouwd door Dirk Denoyelle; natuurlijk in Lego.

Naast de koppen van bekende en minder bekende mensen, zagen we ook dat je kunstwerken ook, al dan niet met een leuke twist, met lego kan namaken met als klap op de vuurpijl natuurlijk de Aanbidding der Wijzen van Rubens (zij het met een kleine twist 😉 ) Knap gedaan, allemaal.

Op de benedenverdieping vergaapten we ons nog wat aan de gigantische gevels uit lego. Door de grootte en de manier waarop ze eruit zien, zou je zelfs vergeten dat ook deze gevels enkel uit legoblokjes gemaakt zijn.

dat de kerels vol bouw-ideetje naar huis gingen, is dan ook niet verwonderlijk.

 


Wat vonden we er van?

Best wel leuk om te zien wat er allemaal met die simpele lego blokjes gemaakt kan worden. Verwacht wel niet dat je constructies zoals bij Legomasters zal te zien krijgen, want die staan er bijna niet.

Aangezien het altijd wel leuk en inspirerend is én de locatie zo bijzonder is, is het wel de moeite om eens binnen te springen.

Helaas voor de tieners (en gelukkig voor onze portemonnee) maar er kan geen lego gekocht worden op de expo…. maar daar zijn winkels genoeg voor, niet?

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: