CZ – Praag *

ROADTRIP

Tijdens de road-trip van de zomer van 2018 deden we verschillende – voor ons/onze kinderen – nieuwe (hoofd)steden aan. Passeerden de revue: Neurenberg, Praag, Bratislava, Boedapest, Austerlitz, Wenen, Venetië. Maar ook enkele plaatsen als Kutna Hora, Monte Grappa, Vajon Dam, Neusiedlersee, Wörthersee.

Eerste stop was dus PRAAG.

2018-07-25 11.09.15

In de Tsjechische hoofdstad waren de mama en papa des huizes al geweest, maar de kinderen natuurlijk nog niet.

We hadden dus wel wat verwachtingen over de stad maar veel meer dan de grote toeristische trekpleisters als de Karlsbrug, de astronomische klok,… kenden we niet, nog niet.

TE VOET

Daar brachten we verandering is want tijdens dagen dat we in Praag verbleven, legden we ontelbare kilometers te voet en met de tram af.

Dat eerste is sowieso iets wat je in een stad moet doen. Enkel te voet, kan je in de kleine straatjes van een stad verloren lopen. En is het niet een must om in elke stad eens goed verloren te lopen en om zo enkele parels te ontdekken waar je anders gewoon aan voorbij zou lopen. Toegegeven, echt verloren lopen is misschien niet echt meer mogelijk. We begrepen dan wel niets  – maar dan ook niets van de taal, maar via google translate en maps wisten we wel altijd perfect waar we zaten.

2018-07-27-20.14.34.jpg

TRAM

In Praag, kan je ook makkelijk (én goedkoop) de tram nemen. Moet je eigenlijk doen om zo ook die plekken die net te ver van het centrum liggen om te voet te gaan bekijken, ook te zien. Het zou gewoon té jammer zijn om deze plekken die buiten het centrum liggen, en waar je eigenlijk het echte Praag kan ontdekken, over te slaan.

Natuurlijk zijn we op de allerdrukste plaatsjes geweest zoals de Karlsbrug waar – zoals ons oudste zei – het vuilste plekje van de stad aangeraakt kan worden, maar zoveel toeristische animo is niet aan ons besteed waardoor we – het moet gezegd – relatief vlug de drukte ontsnapten.

HET ANDERE PRAAG

In de stad zagen we:  Monument voor slachtoffers communisme; hongermuur, Karlsbrug, crawling baby, standbeeld op de grote markt, Il commendatore, standbeeld paard en omgekeerde paard, kafkahoofd, kaaimuren, dancing house, monument voor Palah,… 

Buiten de stad gingen we naar Zivkovmonument, Zivkovtoren en het Joods Kerkhof bij Zivkov.

Praag was heel aangename en verrassend; op voorwaarde dat je ook de pareltjes zoekt buiten de über-toeristische Karlsbrug. Maar beloofd, je zal ze vinden !

(*achter de rode woorden, vind je binnenkort ons verslag – nog eventjes geduld dus)

Wil je weten, waar we verbleven, klik dan hier.

 

%d bloggers liken dit: