Een nocturne in de Bozar meepikken? goed plan!

Een nocturne in de Bozar meepikken? goed plan!

Waarom we onze tieners op een donderdagavond vlak voor de paasvakantie om 19 u nog in de wagen duwden en richting Brussel trokken??? Wel, dat had een goede reden!

Elke laatste donderdag van de maand blijven de deuren van de Bozar namelijk wat langer open voor een heuse nocturne. Je kan dus ‘a night in the museum‘ doorbrengen. Geen paniek, de avond in het museum is niet – zoals de film – eng maar best gezellig.


Warm welkom in het museum

In de centrale hal van de Bozar werden we al gezellig verwelkomd door een DJ. Deze speelde dan wel geen opzwepende muziek, maar we gepaste lounge muziek; gepast voor de tentoonstelling van Michel François te gaan bekijken.


Michel wie?

We moeten – zoals steeds – eerlijk blijven. Michel François was tot voor kort een onbekende voor ons en dit ondanks het feit dat deze Belgische kunstenaar al enkele decennia op zijn teller heeft. Shame on us !!

Zijn werk kunnen we niet makkelijk in één woord omschrijven. Hij maakt best wel fascinerende stukken. Vaak komt het er op neer dat het werk je op de een of andere manier aantrekt omdat je er het fijne wil van weten. Eenmaal dichter bij het werk, kwam heel vaak het besef dat de kunstenaar ons serieus in het ootje genomen heeft. Wat we dachten te zien, is dan toch weer iets anders. Ballonnen blijven epoxy te zijn, met water gevulde flessen zijn ook epoxy, de gaten in een leren jas zijn dan weer de stukken van een lederen voetbal, … Kortom, de werken van François hadden ons duidelijk in hun greep. Fascinerend. Wij zijn fan!


Wat vonden de tieners van de nocturne ?

Als de tieners aan het eind van de expo verwonderd de vraag stellen ‘is het nu al gedaan’ en met alle gretigheid een poster van een werk van de kunstenaar oprollen om mee naar huis te nemen, dan weet je dat het snor zit.


Nocturne voor herhaling vatbaar?

Eigenlijk wel. Brussel is natuurlijk niet bij de deur (van bij ons) maar we zeggen geen nee tegen een nocturne op tijd en stond. Het is best wel fijn om te zien hoe een museum op zo een nocturne omgetoverd wordt tot een plek om te keuvelen met een glaasje in de hand.

Op de nocturne konden we trouwens niet alleen de expo rond Michel François bezoeken, maar ook de Swedisch Ecstacy. Je kan je bovendien ook door een gids op sleeptouw laten nemen. hiervoor moet je best op tijd een plekje reserveren.

Wil je meer weten over de nocturnes in de Bozar, dan kan je voor maar info terecht op de site van de Bozar.

Geef een reactie

%d