Weekend ! Hup hup, naar buiten (of juist niet ;-) )

Dooddoeners. We worden er mee rond de oren geslagen deze dagen. En dan hebben we het niet over die letterlijke kl*te dooddoener, die ons nu al een meer dan 7 maanden in zijn greep heeft.

Dooddoeners als ‘we moeten er samen door‘; ‘we mogen niet opgeven‘, ‘we staan er voor en we moeten vooruit‘, krijgen we bij de vleet op ons bord.

En, ook al is elk van deze uitspraken meer dan waar (helaas pindakaas), het maakt het er niet makkelijker op. Het leven is duidelijk geen ponykamp en dat hebben we ondertussen best wel al geweten. Niemand vindt het fijn als die leuke extraatjes afgenomen worden. Dit is natuurlijk maar klein bier tegen het kruis dat velen onder ons moeten dragen sinds maart.

Maar we blijven positief. Het Borst vooruit, kop omhoog en we ademen eens diep in en uit en we proberen er het beste van te maken. Zolang het nog kan en mag.

We moeten meer dan anders het mooie proberen te zien in kleine momenten dicht bij ons. En die mooie plekjes, die zijn er. Echt wel. #kleingelukske dus.


Hop de natuur in

Een wandeling is a.l.t.i.j.d. een goed idee, ook als je hierbij een regenkapje en rubberen laarzen moet aantrekken. Er is nog nooit iemand gesmolten van wat regen, niet? Hier enkele toppers in en rond onze hometown. Klik op de foto om naar de toptip te gaan 😉


Wandeling in de stad

De uitspraak ‘we gaan naar de stad’, hoeft niet meteen te betekenen dat je van plan bent om de vele winkels af te struimen of dat je een resto’tjes of cafétje zal doen (was het maar mogelijk ( 🙁 ). Nee, je moet ook eens naar de stad gaan om die verrassend mooie verborgen of gewoon nog ongekende hoekjes ervan te ontdekken. Wandelen in de stad dus. Klik op de foto om meer te lezen.


Museum meepikken

Dat een bezoekje aan een museum ook in dit lijstje staat, is natuurlijk niet verwonderlijk. We doen dat nu eenmaal heel graag. Les goûts et les couleurs, etc etc. … tuurlijk kan niet iedereen dat leuk vinden maar misschien moet je het eens proberen. Keuze genoeg. En nee, een museum is niet dof of saai. Echt niet. En nee, niet elk museum is een kunstmuseum. En weet je, in België zijn de musea echt wel betaalbaar én ze zijn echt de moeite. (Je weet het wel… klik op de foto…)


Erfgoed

Een goede mix is nooit slecht! Een beetje wandelen, een beetje geschiedenis, een beetje erfgoed. (yup… klik op de foto…)


Een boekje (of podcast) met een koekje

En is het dan echt weer waar je geen hond door zou jagen of heb je gewoon geen zin om die voordeur uit te gaan. Ook goed, even goede vrienden want geloof het of niet, dat kan ons ook wel eens overkomen, echt waar. En dan, dan kunnen we wel eens een netflix’ke doen (al zijn we dan wel heel vatbaar voor een bingewatchke…), of nemen we een goed boek of verdwijnen we met een leuke podcast (onder een warm dekentje. De laatste boeken of podcast kan je terugvinden op bookymonsters.

Zie je wel… de kleine gelukskes zitten echt overal!

Wat zijn jullie plannen voor dit weekend?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: